Strudel oriental Lucica

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2010 | 4104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru un strudel avem nevoie de:
  • -1 pachet aluat congelat
  • -100 g caise uscate
  • -50 ml suc de portocale
  • -400-500 g carne tocata,amestec
  • -1 fir de praz
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 lingurita curry
  • -1 praf de chili
  • -1 praf de scortisoara
  • -2 linguri gris
  • -1 praf de copt
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sos picant-racoros de iaurt:
  • -200 ml iaurt natural, de buna calitate
  • -100 ml smantana
  • -3 linguri patrunjel verde,tocat fin
  • -2 catei de usturoi,trecuti prin presa
  • -1 lingurita zahar
  • -100-150 g branza de vaci,paserata
  • -sare
  • -piper
  • Pentru uns si ornat:
  • -1 ou
  • -3 linguri fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel oriental Lucica:

Caisele taiate cubulete se amesteca, intr-un bol,cu sucul de portocale(eu am stors o portocala)
Carnea se prajeste in ulei,pana se faramiteaza,apoi se adauga prazul si se caleste .
Se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu chili,scortisoara,curry,sare si piper
Se ia de pe foc si se inglobeaza caisele cu suc cu tot,se lasa la racit.
Se adauga grisul amestecat in prealabil cu praful de copt.
Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.
Pe masa de lucru intandem aluatul,cam de 3 mm grosime si repartizam deasupra compozitia de carne racita,lasand libera o margine de circa 2 cm de jur imprejur.
Se ung marginile cu ou batut,se ruleaza strudelul si se aseaza cu pliul in jos, intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se unge aluatul cu ou si se presara cu migdale.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,25-30 min,pana se rumeneste frumos.
Intre timp pregatim sosul:
Intr-un bol se amesteca iaurtul,smantana,branza de vaci,zaharul,patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust.
Se da la rece,in frigider,cel putin 30 min,sa se patrunda aromele.
Strudelul se serveste caldut ,taiat felii, cu sos de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel oriental Lucica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata cu ciuperci si cascaval Delaco